CONFERÈNCIA PER APROPAR LA PILOTA VALENCIANA ALS UNIVERSITARIS

Post escrit per Josué Díaz (alumne de 2on CAFE)

El passat divendres 6 de maig, els alumnes que estudien el Grau de Ciències de l’Activitat i l’Esport a la Universitat Catòlica de València van tindre l’oportunitat de conèixer de primera mà l’actualitat referent a nombrosos temes relacionats amb el nostre esport, la pilota valenciana. L’activitat estava emmarcada dins de l’assignatura de Jocs i Esports Autòctons impartida pel professor Lluís Ramos.

Lluís Ramos, Ismael Vidal (Fageca) i alumne CAFE

Lluís Ramos, Ismael Vidal (Fageca) i un alumne de CAFE

Per a tractar aquests temes y resoldre les nostres preguntes va tindre l’amabilitat d’acceptar la invitació Ismael Vidal, més conegut com ‘Fageca’ en el món de la pilota, del qual ens vam aprofitar de la seua condició de llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i de pilotari, ja que ens va aportar un punt de vista professional que nosaltres, com a futurs graduats, busquem i demanen a l’hora de tractar qualsevol tema amb criteri.

D’aquesta manera, Fageca no va rebutjar cap qüestió relacionada amb els diversos temes que es van tractar, com les travesses, la preparació física dels pilotaris, les lesions més comunes i com prevenir-les, les proteccions i el paper de la dona en aquest esport, entre d’altres.

Dins del tema de la preparació física, ens va explicar la importància que té el CESPIVA dins del procés de formació i professionalització dels futurs pilotaris, ja que la metodologia emprada persegueix fer una pilota “més científica”, duent a terme un seguiment individualitzat de la preparació física dels esportistes. No obstant això, no sols es centren en l’apartat físic i el seu desenvolupament, sinó que per als encarregats del projecte “és molt important que els joves es formen també a l’àmbit acadèmic perquè quan finalitzen la seua carrera esportiva no es troben sense res”.

Per a finalitzar vam tractar el tema del programa Pilota a l’Escola, del que Fageca és un dels tècnics, i de si està donant bons resultats en el desenvolupament de la Pilota base. La conclusió va ser que en els centres que s’han involucrat al cent per cent amb el programa els resultats son molt positius, però n’hi ha alguns centres que no s’entén per què han demanat aquest programa, ja que ni s’involucren i ens molts casos els professors no estan presents quan es donen lliçons pràctiques als xiquets, per descomptat que en aquestes escoles no se’n van a traure ni bons resultats ni bones experiències.

Foto de família amb els alumnes

Foto de família amb els alumnes

En resum, els alumnes acabarem molt agraïts de l’estona que vam compartir amb Fageca, el qual ens apropà la realitat de la pilota, una realitat que no tenim només que contemplar, sinó que ens crida a ser partícips d’ella amb la finalitat que la nostra pilota torne a tindre la rellevància dins de la cultura valenciana que es mereix.

Leave a Comment