COMMEMORACIÓ V CENTENARI FERNANDO EL CATÒLIC EN LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA

Fernando II d’Aragó i Valéncia i V de Castella conegut com Fernando el Catòlic és un personage clau per a l’Història en el que se senten les bases de la modernitat en un proyecte universal que transcendix a la seua época. Hàbil diplomàtic, príncip renaixentiste i sobirà tan temut com admirat, Ferran d’Aragó es convertix en cap de la dinastia Trastàmara i partícip d’un proyecte ultramarí que portà els valors perennes de l’humanisme cristià a tot l’orbe. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana vol commemorar el V Centenari (1516-2016) de la mort del Rei Catòlic en la realisació d’un cicle de conferències sobre la proyecció americana i els efectes sobre el Regne de Valéncia de la seua obra.

CICLO DE CONFERENCIAS

2/JUN/2016/19:00 h. APERTURA DEL CICLO // APERTURA DEL CICLE Dr. D. Francisco Abelardo Cardells Martí, Acadèmic Corresponent de la RACV. UCV-Sant Vicent Màrtir // Académico Correspondiente de la RACV. UCV-San Vicente Mártir “LAS CORONAS DE CASTILLA Y ARAGÓN Y SUS HABITANTES ANTE LA EMPRESA AMERICANA”

07/JUN/2016/19:30 h. D. Lucas Montojo Sánchez, UCV-Sant Vicent Màrtir // UCV San Vicente Mártir. “VAGABUNDAS Y MALVIVIENTES: RESTRICCIONES PARA VIAJAR AL NUEVO MUNDO”

14/JUN/2016/19:00 h. Dra. Dª. Emilia Salvador Esteban, Acadèmica de Número de la RACV. Professora Honorària UV // Académica de Número de la RACV. Profesora Honoraria UV. “LA MONARQUÍA HISPÁNICA DE LOS REYES CATÓLICOS: MITOS Y REALIDADES”

21/JUN/2016/19:00 h. Ilm. Dr. D. Guillermo Carnero, Acadèmic de Número de la RACV. Premi de les Lletres Valencianes // Académico de Número de la RACV. Premio de las Letras Valencianas. «EL CREPÚSCULO DEL SIGLO DE ORO VALENCIANO: LA CORTE DE LOS DUQUES DE CALABRIA»

historiaucv

Leave a Comment